Okovje d.o.o. > O nas

O nas

Zgodovina

Okovje d.o.o. je podjetje z družinsko tradicijo ustanovljeno leta 1931, ki je pred vojno zaposlovalo 60 ljudi. Prvi proizvodni program podjetja sta bili pohištveno okovje in smučarske vezi. Po končani vojni je podjetje ponovno začelo obratovati kot delavnica. Kmalu po osamosvojitvi Slovenije leta 1992 je podjetje, ki se je ponovno preimenovalo v Okovje, prešlo v roke mlajši generaciji in s tem se je začelo obdobje intenzivnega vlaganja v tržne raziskave, modernizacijo proizvodnje in v razvoj povsem novih in inovativnih izdelkov, predvsem z izdelavo procesne opreme za prehrambno in farmacevtsko industrijo. Z novim lastnikom, ki je bil leta 2002 med najuspešnejšimi podjetniki leta je prišlo do zahtev za postavitvijo povsem nove strategije. Industrijski pralni stroji, sušilne linije, zalogovniki, dvigala ter drugi namenski stroji se izdelujejo z lastno tehnologijo ter so unikatni sezonski izdelki oblikovani po naročilu, prav tako pa postavlja in izdeluje linije za polnjenje pločevink v serijski proizvodnji. Iz osnovnih delov za proces pakiranja je podjetje razvilo sistem, ki omogoča izdelavo kompletne linije za pakiranje pločevink. Prav tako podjetje ponuja dodatne storitve kot so vzdževanje in montaža strojev in naprav v procesni industriji.

Strategija

Strategija in konkurenčna prednost podjetja so kakovostni izdelki po nizkih cenah v primerjavi z konkurenco in predvsem zahodno evropskim tržiščem .

Vizija

Okovje d.o.o. želi v petih letih postati eden izmed vodilnih proizvajalcev procesne opreme za prehrambno in drugo industrijo v Slovenji in strateški partner vodilnim tujim podjetjem. Kljub temu, da podjetje ustreza vsem standardom kakovosti želimo z preventivnim obvladovanjem doseči najboljšo možno kakovost naših proizvodov in storitev. To bomo dosegli z izpolnitvijo naslednjih strateških ciljev: nadaljevanje izobraževanja kadrov, s pomočjo najnovejših tehnoloških trendov in uvajanjem inovacij ( laserske naprave za rezanje pločevine, računalniško 3d konstruiranje, …) bomo dosegli izboljšanje kakovosti izdelkov, pridobitev certifikata ISO, aktivnejši marketinški pristop bo imel kot rezultat povečanje prodaje.

Misija

Misija podjetja je obdržati konkurenčne cene, kakovost izdelkov in dobro stopnjo komunikacije med zaposlenimi in partnerji.